![](https://www.scoalamotatei.ro/wp-content/uploads/2016/12/279371131_1025396691405379_136362011789657989_n-920x400.jpg)
- adm_scoalamotatei
- No Comments
Digitales! Promovarea excelenței în Inteligența Artificială. Impactul asupra copiilor din mediul rural
Astăzi, 6 mai 2022, începând cu ora 10:30, la Școala Gimnazială ,,Ștefan Ispas” Maglavit a avut loc evenimentul “Digitales! Promovarea excelenței în Inteligența Artificială. Impactul asupra copiilor din mediul rural”, activitate de conștientizare a importanței implicării întregii societăți în dezvoltarea competențelor digitale ale elevilor, în special a rolului pe care îl are inteligența artificială în toate domeniile esențiale ale vieții cotidiene.
Evenimentul a fost organizat de către Organizația ”Salvați copiii”, partener în cadrul proiectului, alături de Ministerul Educației – partener asociat, Școala Gimnazială ,,Ștefan Ispas” Maglavit și Primăria comunei Maglavit.
La eveniment au participat reprezentanții instituțiilor: Ministerul Educației, Inspectoratul Școlar Județean Dolj, Casa Corpului Didactic Dolj, Primăria Maglavit, INCESA, Poliția de Frontieră, Mitropolia Olteniei și Centrul de Excelență Dolj, alături de reprezentanți ai celor 4 școli cuprinse în proiect, precum și reprezentanți ai Colegiului Național ,,Elena Cuza” Craiova, Colegiului Național Militar ,,Tudor Vladimirescu” Craiova, Liceului ,,Traian Vuia” Craiova și Seminarului Teologic Ortodox ,,Sf. Grigorie Teologul” Craiova, reprezentanți cu performanțe în domeniile în care activează, cu deschidere pentru educație, implicare și grijă pentru educația copiilor.
Colaborarea școlilor partenere în activitățile proiectului, Școala Gimnazială ,,Ștefan Ispas” Maglavit, Liceul Teoretic ,,Gheorghe Vasilichi” Cetate și Școala Gimnazială Nr. 1 Moţăţei, dar și cu instituții și unități de învățământ cu rezultate în dezvoltarea de aplicații creative cu ajutorul inteligenței artificiale, constituie tot atâtea exemple de bune practici ale lucrului împreună în beneficiul tuturor: elevi, cadre didactice, reprezentanți ai comunităților educaționale, științifice, religioase sau de siguranță națională.
Acest eveniment este primul dintr-o serie de patru acțiuni de conștientizare a importanței implicării întregii societăți în dezvoltarea competențelor digitale și încurajează copiii din mediul rural să interacționeze cu mediul digital.
Felicitări și mult succes în implementarea activităților viitoare!